Duurzame energie: zonnepanelen voor bedrijven

Hallo, mijn naam is Mario. Ik ben een ingenieur en een natuurliefhebber met een bijzondere interesse voor duurzame energieoplossingen. Samen met mijn vrouw en drie kinderen ben ik al jaren bewust bezig met het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Via deze blog probeer ik ook mijn lezers bewuster te maken in hun dagdagelijks leven en te laten kiezen voor duurzame energieoplossingen. Je vindt hier een schat aan informatie over de verschillende mogelijkheden en wat ze concreet betekenen voor het milieu. Ik hoop dat ik je kan inspireren en overtuigen van het belang van een duurzame levensstijl. Veel leesplezier op mijn pagina!

Duurzame energie: zonnepanelen voor bedrijven

28 augustus 2017
 Categorie├źn: Energie, Blog


Zonnepanelen voor bedrijven

We doen er tegenwoordig alles aan om minder energie te gaan gebruiken. Door alles te isoleren kunnen we minder gas gaan gebruiken, maar ook de elektrische energie indien we het huis verwarmen door bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming. Tegenwoordig proberen we vooral elektrische energie zoveel mogelijk zelf op te wekken. Wanneer we een aantal jaren verder zijn, zullen we de noodzaak hiervan wel gaan inzien. De fossiele brandstoffen raken op dus moeten we andere alternatieven hebben. We zien de laatste jaren steeds meer windmolenparken die voor de elektrische energie zorgen. Omdat er niet iedereen van gecharmeerd is, worden ze zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst. Een betere oplossing is het plaatsen van zonnepanelen. Er komen de laatste jaren steeds meer zonnepanelen bedrijven. Door het toenemen van de zonnepanelen bedrijven wordt ook de onderlinge concurrentie groter en het plaatsen van zonnepanelen goedkoper.


De zonnepanelen 

Op veel woonhuizen en vooral ook boerderijen zie je dat er zonnepanelen zijn geplaatst. Deze panelen zijn in staat om de zonnewarmte om te zetten in elektriciteit. Dit noemen we het opwekken door middel van duurzame energie. De zonnewarmte raakt niet uitgeput. De fossiele brandstoffen zullen binnen enkele tientallen jaren uitgeput zijn. Omdat u zelf de energie gaat opwekken die u zult gebruiken, merkt u dat zeker in de portemonnee. Wanneer de zon uitbundig schijnt, kan het voorkomen dat u een overschot aan energie heeft. U zal meer opwekken dan u nodig heeft. Wanneer dat het geval is, wordt het overschot aan het net terug geleverd. De meter die u heeft, kan achteruit gaan draaien. Het kan ook zijn dat u gebruik maakt van een slimme meter. Deze meter heeft twee tellers. De ene geeft het verbruik aan en de andere dat wat u aan het net teruglevert. Op de jaarrekening kunt u alles nagaan wat u verbruikt en terug geleverd heeft.

 

Besluit aanschaf zonnepanelen

Voordat u besluit om zonnepanelen te nemen, moet u zich goed laten voorlichten. De installateurs van de zonnepanelen bedrijven kunnen u precies uitleggen wat de voordelen zijn van zonnepanelen. Zij kunnen berekenen wat voor u de beste optie is voor het plaatsen van de panelen. De hoeveelheid panelen zijn belangrijk voor de opgewekte energie. Hoe meer panelen hoe meer energie er wordt opgewekt. Daarom ziet u op boerderijen soms hele daken volliggen met panelen. Zij zijn vaak helemaal onafhankelijk van de energie van die anders aangeleverd moet worden. Laat vooraf eerst offertes maken door de verschillende zonnepanelen bedrijven als u ze wilt laten plaatsen. Wanneer u de prijzen binnen heeft, ziet u dat er onderling best veel verschillen inzitten. Neem die waarvan u denkt dat u de beste heeft. Het is niet alleen het plaatsen maar tevens het onderhoud dat in de offerte moet worden meegewogen.